ANTI-AGEING MEDICINE FÖRELÄSARE AKTUELLT KONTAKT OM OSS PRODUKTER      
                 

ANATOMI/FYSIOLOGI

 

CIRKULATIONSFYSIOLOGI ENDOKRINOLOGI NERVSYSTEMETSFYSIOLOGI ANDNINGSFYSIOLOGI
       
UTSÖNDRINGSFYSIOLOGI DERMATOLOGI MATSPJÄLKNINGSFYSIOLOGI RÖRELSEAPPARATEN MUSKELFYSIOLOGI


Matspjälkningssfysiologi är en del av utbildningsprogrammet som Edumedix AB erbjuder.

Nedanstående är exempel på ämnen som kan behandlas.
MATSPJÄLKNINGSFYSIOLOGI - Mat spjälknings apparat (GI-systemet)

Anatomi: mat spjälknings apparatens beskrivande anatomi från mun till ändtarm
Fysiologi: den normala funktionen igenom hela systemet

I. Reglering av GI kanalens funktion
- Nervös reglering
- Hormonell reglering
- Sekretionens och motilitetens reglering

 1. Munhåla
 - Salivsekretion
 - Sväljningsprocessen
 - Matens passage genom matstrupen

 2.Matspjälkning i magsäcken
 - Peristaltiken i ventrikeln
 - Sekretion av saltsyra
 - Pepsin produktion

 3.Matsaftssekretionens reglering
 - Nervös/hormonell stimulering, hämning genom feed back
 - Enzymatisk spjälkning av näringsämnen

 4.Bukspottkörteln (pankreas) reglering

 5.Gallproduktion, reglering av gallsalterna sekretion

 6.Samspelet mellan ventrikel, lever och gallblåsa.

 7.Tunntarmen: - peristaltik,
 - sekretion och absorption
 - bearbetning av fett, socker, proteiner, vatten, järn och vitaminer

 8.Tjocktarmen - peristaltiken och tömning av ändtarmen

II. Omsättning och lagring av kolhydrater, proteiner och fett
- absorptionsfasen
- postabsorptionsfasen
- samspelet mellan Insulin och glukagon
- reglering av näringsämnenas omsättning

III. Autonoma nervsystemet påverkan via sympatiska, parasympatiska nervsystemet